Curs 2016 - 2017

Poden consultar les informacions inicials i el calendari pel  proper curs:

   

Curs 2015 - 2016  

 


   Carta lliurada a les famílies amb informacions sobre les recuperacions de setembre, els llibres de text i la publicació del calendari pel proper curs:

     

Curs 2016-2017

Matriculació de l’alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO de nova incorporació al centre.
Del 27 de juny a l'1 de juliol de 2016. Més informació a la pestanya de secretaria.


Matriculació de l’alumnat de Batxillerat. Alumnat del centre.
Del 27 de juny a l'1 de juliol de 2016. Més informació a la pestanya de secretaria.


Matriculació de l’alumnat de Batxillerat. Alumnat nou.
Del 5 de juliol al 12 de juliol de 2016. Més informació a la pestanya de secretaria.Matriculació de l’alumnat de 1r d’ESO de nova incorporació al centre. Del 13 al 17 de juny de 2016. Més informació a la pestanya de secretaria.
Lliurament de notes finals de juny
El dia 22 de juny a les 9:00 del matí es lliuraran les notes finals als alumnes a les seves respectives aules. Només en cas que els alumnes no puguin assistir a les reunions finals de tutoria, les famílies podran recollir els butlletins a Consergeria a partir de les 10:00 hores aproximadament.

    

VI Concurs de Bones Pràctiques TIC del consorci d'educació de Barcelona. Alumnes de l’institut han rebut el primer premi amb el projecte "Explica fora de l'aula" dintre de la matèria de Tecnologia de 2n ESO amb la professora Ana Albalat. El premi esta dotat amb 5 tauletes Samsung pel centre i 300€ en activitats del PAE (Programa d'activitats escolars) per als nostres alumnes
     

Campionat d´escacs INS Ernest LLuch curs 2015-16. Aquest curs s´ha celebrat el primer torneig d´escacs anual de l´Institut amb representació de tots el nivells del centre. Durant tres setmanes, els alumnes participants han competit i après a l´hora del pati. Finalment els guanyadors han estat: Martí Solà (2n ESO A), Quim Sales (4t ESO B) i Barend Ruesnik  (1r Batx C). Enhorabona a tots els participants i als tres guanyadors!
 

Convocatòria d'ajuts individuals de menjador escolar. Curs 2016-2017, més informació a la pestanya de secretaria.

Participació a l'acte de cloenda de Barcelona escoles + sostenibles a l'espai Jove Fontana, el 2 de juny. L'institut hi assisteix amb els delegats verds de 1r, 2n i 3r d'ESO, juntament amb les alumnes guanyadores del projecte Hong Kong 2015, dos alumnes de Hong Kong i deu alumnes dels quatre grups que participen en el projecte Hong Kong 2016       

El projecte d'innovació educativa portat a terme en 2n d'ESO al llarg de l'últim trimestre, "Explica fora de l'aula" ha estat finalista en el VI Concurs de Bones Pràctiques en l’ús de tecnologia educativa del consorci d'educació de Barcelona.    Aquest premi ha estat possible gràcies a l'esforç dels nostres alumnes i la predisposició dels professors dels centres Joan Miró, Ferran Sunyer, Diputació i Llorers, Fires com Exporecerca, Xnergic, Jornades de programació i robòtica educativa i jornades de geolocalització educativa. I com no, la confiança dipositada per les families en aquest projecte. A tot l'alumnat, moltes gràcies i moltes felicitats!

               

    L’alumna Marta Álvarez  ha estat la guanyadora de la Distinció de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi dels Premis de Recerca de Batxillerat Ramon Llull.
   
El seu treball "Barcelona smells like wine", va ser realitzat i exposat oralment en llengua anglesa i tutoritzat per la professora Marta Larrègola.

    L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el dia 25 de maig a ESADEFORUM

    Als premis de la Universitat Ramon Llull s'hi van presentar 491 Treballs de Recerca, dels quals se'n van premiar 13.

La Fundació Ernest Lluch ha publicat les narracions guanyadores del premi Ernest Lluch, fetes per alumnes de l'institut, a la seva pàgina web 

Els informem del calendari per als darrers dies del curs 2015-2016:
                     

            Schools App Awards 2016 és un concurs i cerimònia de lliurament de premis on es reconeix la labor realitzada per estudiants, docents i escoles durant el curs de mSchools App Education 2015-2016. A l’hora d’atorgar els premis es valora la creativitat, la coherència i el desenvolupament tècnic en el disseny i el desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils entre més de 200 projectes presentats.
         El 4 de juny de 2016, se celebra la tercera edició dels mSchools App Awards. Un ampli grup d’experts i professionals de l’educació i el sector de la tecnologia mòbil avalen el reconeixement d’aquests premis.
        Els premis als guanyadors de cada una de les categories, així com el premi al guanyador escollit pel públic, consistiran en la participació i estada a les colònies d’estiu mSchools TechCamp, dedicades al desenvolupament d’apps, que tindran lloc als mesos de juliol i agost. Amb caràcter previ a la celebració del Concurs es donarà més detall d’aquestes colònies. Hem de votar  per aquest vídeo de 4t !!!
 L'alumnat de 4t participa en un concurs de teatre de la Oxford university Press.
Hem de votar els màxim nombre de gent,  per a que passin a la següent fase,  en la què només els 10 més votats passen.
Un cop a "vote now" cal posar a "search" INS Ernest LLuch i sortirà el vídeo per a votar-lo.
Poseu un correu, que haureu de respondre per a confirmar el vot. Thank you !
    Premis del Concurs de Traducció de la UPF:
Dissabte 7 de maig es van donar els premis del concurs de traducció al qual es presentaven uns quants alumnes de francès i alemany del nostre institut. 7 alumnes van ser finalistes, dels quals 4 van obtenir premi:
Mireia Martínez de 1r de Batxillerat va tenir el primer premi de traducció de Batxillerat de francès;
Natalia Igual e 1r de Batxillerat va tenir el primer premi de traducció de Batxillerat d'alemany;
Pere Patón va tenir el primer premi de traducció d'ESO d'alemany, i
Paula Cidraque va obtenir l'accèssit de traducció d'ESO d'alemany.
El jurat va destacar la bona traducció feta fugint de la traducció literal així com el correcte català emprat en les traduccions tant del francès al català com de l'alemany al català.
Els felicitem a tots per la feina ben feta i esperem que l'any que ve continuem amb aquest nivell tan alt.
   

                       
http://designerasmus.blogspot.com.es/

PORTES OBERTES 2016
Batxillerat: 4 de maig; Dossier informatiu, portes obertes de batxillerat
ESO: 2 de març; Dossier informatiu, portes obertes d'ESOAlumnat dins del 5 % de millors puntuacions del seu nivell


    L’acte de lliurament, del Premi Domènec Font de Comunicació, al millor treball de recerca de batxillerat va tenir lloc el 15 d’abril, a l’auditori del campus del Poblenou de la UPF.
    Víctor Losilla, amb el treball Cine y literatura en la contemporaneidad: evolución en cinco ejemplos, va rebre un Diploma Menció especial. Les tutores del treball de recerca van ser: Carme Muñoz i Ana Albalat.


  • Energies Game de Quim i Oriol de 2n d'ESO
  • Smart Sun de  Maria, Alícia i Laura de 2n d'ESO (premiades per la "Millor activitat grupal de secundària" amb una impressora 3D)
  • Vehicle espia amb control remot de Marc Sánchez, TR de Batxillerat.
     
Moltes felicitats !

   Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016
    Els alumnes de 1r de Batxillerat Raúl López, Ànnia Macipe, Barend Ruesink, Ander Urrutia i Dhairis Vilorio, i l'alumne Pere Patón, de 4t d’ESO, acompanyats pels professors Dolors Ivorra i Juan Ferrero, van participar a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat organitzada per la Universitat Pompeu Fabra i la Xarxa Vives d’Universitats els dies 25 i 26 de febrer. Durant aquests dos dies, els nostres alumnes van debatre amb estudiants de diferents centres docents sobre el tema proposat per l’organització:  Internet ens fa lliures?
    L’activitat  va ser molt gratificant i interessant, i va constituir un espai de formació on els membres del grup de debat del nostre Centre, dirigit per la Dolors Ivorra, van aprendre a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra,  buscant  la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. Després de guanyar dos debats, tots es van quedar amb ganes de repetir i amb molts arguments al tinter.

   El nostre alumne: Victor Losilla, està nominat als premis de treball de recerca de la UPF títol del treball:
CINE Y LITERATURA EN LA CONTEMPORANEIDAD: EVOLUCIÓN EN CINCO EJEMPLOS Tutora: Carmen Muñoz i Ana Albalat
Relació de finalistes IV Premi Domènec Font al millor Treball de Recerca de Batxillerat en Comunicació

        Les alumnes de 2n BTX , Aina Calabuig i Mireia Conesa, van presentar, el dijous 31 de març, els seus Treballs de Recerca a la convocatòria que organitza el Centre de Recursos del  districte de l’Eixample (VIII Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat).
   
L’acte es va celebrar al Centre Cívic Teresa Pàmies.

        Aina Calabuig (El món de les quàdriques),  tutora: Lourdes Bonvehí.
        Mireia Conesa (Arquimedes i el setge de Siracusa),  tutora: Lourdes Méndez
    El treball de Mireia ha estat seleccionat per representar al districte en la Mostra de Recerca Jove de Barcelona que es celebrarà el   proper mes de juny.
    Moltes felicitacions a totes dues!
   

Els nostres alumnes de 4t d'ESO van viatjar a Irlanda en el viatge de final d'etapa.

2n de Batxillerat. Viatge a Madrid

       
     

Els dos treballs seleccionats per participar en l'Exporecerca 2016. han rebut quatre premis, moltes felicitats a les autores:
           
1) El premi Ara en la Categoria A (1r-2n ESO)
2) El primer premi Magmarecerca, en la categoria A (1r-2n ESO) per participar en MILSET Expo-Sciences Europe 2016 que es celebrarà del  09/07/2016 al 15/07/2016 en Toulouse, France. És una fira Internacional en temàtica STEM que organitza MILSET Europe, CIRASTI
3) El premi "Menció especial Intel" en la categoria C (Batxillerat)
4) El primer premi Magmarecerca, en la categoria C (Batxillerat) per participar en MILSET Expo-Sciences Europe 2016 que es celebrarà del  09/07/2016 al 15/07/2016 en Toulouse, France. És una fira Internacional en temàtica STEM que organitza MILSET Europe, CIRASTI http://www.milset.org/en/info/awards.html

Laboratori d’investigació en l’aprofitament de les energies renovables i IOT (Internet Of Things) per a l’ús quotidià en les Smart Cities.
Treballant en equip, com a laboratori d’investigació, hem innovat un producte quotidià. El nostre projecte inicial de disseny i construcció del prototip d’una làmpada, ha evolucionat com a motivació personal per a adaptar­lo a un futur més sostenible. La nostra proposta suggereix: una solució alternativa amb l’ús d’energies renovables, incorporar el concepte IOT per la comoditat de l’usuari, i aspirar a crear Smart Buildings en les Smart Cities. Volem fer d’aquest projecte una realitat, i per això volem fer­-ne difusió.
Maria Prestamero,  Laura Rosat, Alícia Roca, 2n ESO A. Professora de tecnologia: Ana Albalat Martínez

DESENVOLUPAMENT I ESTUDI D’UNA APP PER iOS
El meu treball de recerca és la tercera part d’un gran projecte. La primera part va ser realitzada a l’Institut on varem crear una empresa i varem idear un prototip d’app. L’App, més endavant va ser programada per una empresa professional d’aplicacions mòbil i actualment està disponible al mercat d’Android. El meu treball de recerca sorgeix de l'anhel per accedir a un mercat més ampli, formar-me i aprendre com realitzar aquest procés, contactar amb el món laboral i endinsar-me en noves fronteres. Aquí comença el meu treball de recerca: el desenvolupament i estudi d'una app per iOS.
Sara Martínez Alabart, 2n BATX, Tutora: Ana Albalat Martínez


Ja us podeu inscriure al torneig d´escacs de l´institut. Teniu temps fins el proper 8 d'bril de 2016.
INSCRIPCIÓ


  
  L'alumne Marc Sanchez ha estat guanyador dels premis UPF de Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada 2016 amb el seu treball: Construcció d'un vehicle espia a control remot.

    El treball de recerca ha estat tutoritzat per la professora Ana Albalat del departament de Tecnologia de l'institut.

   El treball consta del disseny, programació i construcció d'un robot programat en Arduino i comandat per App programada en App inventor. Finalment estudia la seva incorporació al mercat i com aquest repercutiria en l'estructura d'una empresa de seguretat.

 
El premi ha estat de 250€ i el 50% de la matricula universitaria en els graus d'enginyeria que ofereix la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.

El proper dia 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. El nostre Centre ha participat en el XII Certamen Literari Escolar en llengües d'origen, organitzat pels Amics de la Unesco, que fomenta el respecte per la diversitat cultural i lingüística mitjançant l'ús de les llengües.
El portal elluchTV del nostre centre, cada dia té més aportacions.
Per altra banda, tenim una nova secció: "Learning" on hi ha 2 canals de videos en anglès, per l'ambit cientific i tecnològic.

   
    Aquest projecte té com a objectiu principal acostar als joves, als professors i a les famílies les possibilitats de les noves tecnologies com a eina educativa i com a manera d’entendre de forma pràctica quins elements audiovisuals estan a la seva disposició. Al mateix temps, vol ajudar-los a ser conscients de la seva incidència en la societat i del seu potencial com a eina educativa.
    L´objectiu final del projecte és promoure un ús responsable del mòbil i les tauletes per part dels joves i una utilització com a eina de producció, en el marc de l’alfabetització audiovisual a les aules de secundària de la ciutat de Barcelona.
    Enguany es podrà seguir la jornada de cloenda a través del web de BTV el divendres 6 de març de 10 h a 12.30n, on podreu veure els companys en directe. Els que no podràn assistir a la jornada de cloena, per raons d'aforament, més tard la podreu veure a BTV a la carta
.
El curtmetratge: "Estereotips" ha estat seleccionat com a finalista del nostre centre. Felicitats!
Direcció: Camil Carazo; Càmera: Robert Mcauly; Actors: Jofre Escolà; Núria Sánchez; Cristian Fuentes; Carlos Villada; Jordà Vallès 


    El dijous 28 de gener, un equip format  per 7 alumnes de 2n i 3r d'ESO  (Marc Martí, Martí Mateo, Alícia Roca, Hug Camps, Daniel Garcia, Mariona Olivella i Michelle Randaxe va participar a la III Copa Cangur i va quedar segon d'entre els equips participants  al torn 1 de Barcelona, a la seu de la Facultat de Matemàtiques  i estadística de la UPC. L'equip s'ha classificat per a disputar la Final de la Copa Cangur de la SCM que es celebrerà al mes de març.


ALUMNES DE L'INS ERNEST LLUCH GUANYEN UN PREMI INTERNACIONAL SOBRE SOSTENIBILITATProjecte HK-EU SCHOOL PROJECT "GREEN LIVING AND SUSTAINABILITY IN THE COMMUNITY", amb el que les nostres alumnes, juntament amb un noi i una noia de Hong Kong, van ser triats com BEST SUSTAINABLE AMBASSADORS. 
Més informació al bloc d'activitats


BONES FESTES I ELS MILLORS DESITJOS PER AL 2016

INSTITUT ERNEST LLUCH

  00

Anunci de licitació del contracte de neteja de l'Institut Ernest Lluch (II)
Obertura pública contracte de serveis de neteja:
Documentació tècnica, sobre B, dimarts 15/12/2015 a les 10 hores a l’Institut
Documentació econòmica, sobre C, dimarts 15/12/2015 a les 16 hores a l’Institut.


  Anunci de licitació del contracte de neteja de l'Institut Ernest Lluch (I)
1 Documentació tècnica (PPT, DOGC, PCAP)
2 Data i hora de la visita tècnica: Dilluns 23 de novembre a les 10:00 hores.

Problemes a l'esprint 
El passat 9 de desembre, un equip d’alumnes de 3r i 4t d’ESO va participar en l’activitat on line Problemes a l'esprint del seu nivell, organitzada per la SCM. Van resoldre correctament tots els problemes proposats en menys d'una hora, i allò els situa entre els tres millors equips participants. Més informació a  http://cangur.org/esprint/esprint1516/9desembre/Podeu veure les fotografies de l'excursió, La Ruta de l'Exili, de 1r de batxillerat del 5 i 6 de novembre.
        https://youtu.be/hME1j7-malc

Les alumnes Martina Bou, Nuria Tapia i Sara Martinez de 2n de batxillerat i Paula Secrieru de 1r batxillerat, exposaran el seu projecte de SuitApp, desenvolupat en els darrers 3 anys, dintre del projecte mSchools de la Generalitat  de Catalunya
Podeu consultar el programa en el següent enllaçPAU 2015
Felicitem l’Institut i el nostre alumnat pels resultats obtinguts en les PAU 2015. En la llista ordenada per mitjanes, el centre ocupa el lloc 21 entre un total de 704 centres públics, concertats i privats de Catalunya


Alumnes de 2n d'ESO, acompanyats per professores del centre, fan un viatge d'immersiò lingüística en anglès a Navarra, durant aquest setmana. Al bloc d'activitats podeu veure-hi més imatges

III Jornada Ensenyar Europa a les aules
Ara fa 30 anys
    La professora, del nostre centre, Ana Albalat va presentar el tema; La tecnologia a l'escola: integració digital en l'aprenentatge i metodologies basades en les tecnologies. A sota podeu veure imatges del programa i la presentació.
            

Podeu consultar el nou calendari ampliat del curs 2015-16


FOTOGRAFIES DE L'ESTADA

ESTADA D'APRENENTATGE A BANYOLES

1r d'ESO
Dies 26 i 27 d'octubre
Casa de colònies El Clar del Bosc
     


Alumnes de 4t i de batxillerat participen en un intercanvi d'alemany amb l'escola Osterholz-Scharmbeck
Les famílies ja poden entrar al SGDWEB a consultar les incidències dels seus fills i filles.

Programa STEM (Science, Technology, Engineering & Maths)
     Si t’interessen les ciències, ets de 2n o 3r i vols fer pràctiques de laboratori a l’Institut guiat per doctorands universitaris, pots omplir el document de Nutrició (2n d’ESO) o el de Robòtica (3r d’ESO) i presentar-lo a la professora Carolina Martínez o a Direcció
Reunions de les famílies amb les tutores i tutors de grup
Dia:                   
Hora:  
Cursos: Programes: Documents informatius per a les famílies
Dimecres 30 de setembre
18 h    
1r de batxillerat
Rebuda batxillerat
1r i 2n
Batxillerat (actualitzat 29/09/15)
Dimecres 30 de setembre
18.30 h
2n de batxillerat

Batxillerat (actualitzat 29/09/15)
Dijous 1 d'octubre 18 h 3r d'ESO Rebuda
3r i 4t d'ESO
ESO  (actualitzat 29/09/15)
Dijous 1 d'octubre 18.30 h
4t d'ESO

ESO  (actualitzat 29/09/15)
Dimecres 7 d'octubre
18 h
1r d'ESO
Rebuda
1r i 2n d'ESO
ESO  (actualitzat 29/09/15)
Dimecres 7 d'octubre
18.30 h
2n d'ESO

ESO  (actualitzat 29/09/15)
    Els dies indicats, se celebraran les reunions dels grups amb els tutors i tutores respectius, per a transmetre’ls la informació bàsica sobre el seu curs.


Podeu consultar la informació referent a l'inici de curs i el calendari previst per aquest curs:

   

     Llibres de text i de lectura per al curs 2015-2016


 Departament     Consorci d'Educació de Barcelona         xtec