Curs 2011 - 2012                                   tisores

Noticiari de juny       SOS


Tasques d'estiu

Activitats d'estiu per cursos i matèries:

1r d'ESO
2n d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
 
setembre

poliesportiuInscripcions, del 26 al 28 de juny, a les activitats extraescolars del proper curs.
Més informació.


    Després d’un rigorós procés de selecció (examen i expedient acadèmic), 6 alumnes de 4t d’ESO i 3 de 1r de Batxillerat han estat seleccionats per a  participar en els Campus Cientificos de Verano. Més informació.

Calendari de final de curs i calendari de proves finals d'ESO i de batxilleratcalendari
proves

teatre   Video del projecte caixaescena al que va assitir el nostre grup de teatre. Ells formen part de l'anunci de caixaescena del proper any.
    Diploma d'agraïment de l'Ajuntament de Barcelona, al grup de teatre de l'Institut Espectaula, per la seva participació a la XXIV Mostra de Programes Culturals en l'àmbit del teatre.


    Divendres 1 de juny va tenir lloc a l’Auditori l’acte de lliurament dels premis del XXIII Jocs Florals escolars de l’Eixample 2012. Va ser guardonat amb el 2n premi de poesia el poema Sonet a Barcelona de Robert Seara, alumne de 1r de batxillerat. Moltes felicitats, Robert.

Noticiari de maig              maig magister et minister    

    Reportatge fet amb alumnes de l'aula d'acollida, emès per BTV el 14 de maig en el programa Connexió Barcelona.

dossier bat<<< Dossier informatiu que es va donar a les families durant la jornada de portes obertes de batxillerat.
Noticiari d'abril                 eso

Sant Jordi 2012

Aquí podeu veure els vídeos, editats per alumnes de 4t d'informàtica, dels lliuraments de premis i de les actuacions musicals.

I aquí podeu llegir els premis de poesia i prosa en català.
   
                                       jordi

    Concurs de dibuix: 1r Premi Lisha Ruan i 2n premi Thibault Legendre.

lisha Thibault


jp
torrespepSetmana cultural. Xerrada feta a l'institut per Pep Torres creador del museu d'idees i  invents de Barcelona  (MIBA)
 


aina
Les nostres alumnes de 1r de Batxillerat Aina Martí Carretero i Irene Buesa i l'alumne Augusto Cortejana han estat seleccionades per participar del 25 de juny al 12 de juliol al Campus d'Estiu de la UAB en el marc del programa ARGO. L'Aina participarà, en el projecte Bioquímica i neuro-oncologia: el glioblastoma multiforme (GBM) i l'Irene en el projecte Processament d'una mostra per tal de diagnosticar la presència d'infecció bacteriana o vírica en animals i l'Augusto en el programa Demografia i recerca.
Felicitats Aina, Irene i Augusto !


cangurfemEl passat 14 d’abril es va celebrar la 2a fase ABEAM d’aquesta activitat. A la prova individual, l’alumna Nicola Barker, de 1r d’ESO, ha resultat classificada per a la fase final de Catalunya, que tindrà lloc el proper 12 de maig a Lloret de Mar.
    T
res dels nostres alumnes de 3r d’ESO han quedat entre els 30 primers del seu nivell, en el qual participaven 7209 alumnes de Catalunya. En Guim Aurò ha estat 7è i serà premiat  per la Societat Catalana de Matemàtiques.
En Roger Sala i en Carlos Wang rebran una menció honorífica de la SCM.

També rebrà menció honorífica de la SCM, per tercer any consecutiu, en Robert Seara, alumne de 1r de Batxillerat. 

premiLa nostra alumna de 4t Anna Barrio Moreno ha estat preseleccionada pel projecte: “Computational drug discovery for Leukemia” dins del Programa Joves i Ciència.  Felicitats Anna!

competenciesHan arribat els resultats de les proves de competències bàsiques fetes aquest curs pel Departament d’Ensenyament a l’alumnat de 4t d’ESO. Els resultats dels nostres alumnes són molt positius i es mereixen una felicitació per part de tots.
Cal felicitar igualment a tot el professorat i a les famílies perquè aquests resultats són fruit d’un treball conjunt fet al llarg de tota l’escolaritat dels alumnes.
Aquest curs ha estat el primer que s’han fet les proves d’avaluació de l’educació secundària obligatòria i s’han avaluat les competències de llengua catalana, castellana i anglesa i matemàtica.
Us deixem un document que resumeix els resultats del nostre centre
Felicitats nois i noies i a tota la comunitat educativa per la tasca feta i els bons resultats !


espectaula
 • El nostre grup de teatre, Espectaula, ha estat seleccionat per a la Mostra de teatre de Barcelona amb l'obra Faceshow. La representació de la Mostra serà el dia 29, 30 o 31 de maig. Tres jornades en les que els centres de la ciutat mostren els seus treballs d’arts escèniques i tenen oportunitat de veure els treballs d’altres companys/es.

florFesta de Sant Jordi 2012

 • efUna any més el departament d’Educació Física, amb motiu de l’activitat Aventura 2012, us cita a la reunió informativa que tindrà lloc a les 19.00 h. del dimecres 18 d’abril de 2012 a la sala d’actes de l’institut, amb el següent ordre del dia:

Noticiari de març                               tisores


- dublin6Fotografies del viatge d'estudis de 1r de batxillerat a Dublin del 23 al 27 de març.

325146

Vídeo de la visita a Irlanda.

-madrid Fotografies del viatge d'alumnes de 2n de batxillerat a Madrid, del 20 al 22 de març. 123467COMUNICATS VAGA GENERAL 29M

 • gorkaL'alumne Gorka Martínez de 4t D ha guanyat el concurs de logotips del projecte Comenius Youropia.
El logotip ha estat elaborat com a treball de l'assignatura optativa d'Educació visual i plàstica i, juntament amb el logotip de l'Elsa Puig, va ser seleccionat per representar el nostre centre al concurs internacional en el qual han participat alumnes dels altres països inclosos en el projecte: Alemanya, Grècia, Holanda, Itàlia, Polònia, Portugal i Regne Unit.
A partir d'ara, veurem el logo del Gorka identificant el Comenius Youropia.Preinscripció curs 2012-2013,
tota l'informació a la pestanya secretaria.

www.gencat.cat/preinscripció

www.edubcn.cat


espectaulaEls alumnes de teatre d'Espectaula, representaran part de l'obra Faceshow en el primer visionat dels muntatges de les obres teatrals dels instituts de Barcelona que volen participar a l'àmbit de Teatre de la Mostra de Programes Culturals que organitza l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona.


heroinesAmb motiu del Dia de la dona (8 de març)
us convidem a l'activitat "Heroïnes anònimes".Podeu consultar les propostes de treballs de recerca des de la pestanya departaments


femEls dos grups d'alumnes de 1r d'ESO que s'han presentat a la 1a fase de l'activitat Fem metemàstiques s'han classificat per a la 2a fase. Moltes felicitats !

 • Bernat MetgeLa Biblioteca de l’Institut Ernest Lluch  ja disposa de la prestigiosa col·lecció de clàssics grecs i llatins “Bernat Metge”. Això ha estat possible gràcies a la generosa donació dels senyors/es Cristina Ribera Bergos, M. Antonia Plaza Font, Domènec Marzà i Marc Faustino Vidal , en el marc de la iniciativa “Ara, cap escola sense la Bernat Metge”, impulsada pel diari ARA. L’alumnat i el professorat del centre, doncs, podran gaudir dels coneixements i satisfaccions que proporciona aquest immens llegat de la literatura universal.

Vídeos de les coreografies de cada classe durant la festa de carnestoltes Premis a les millors coreografies i disfresses:

Noticiari de febrer ret

 • Alumnes de l'institut participen en activitats teatrals de CaixaEscena
dossier portes obertes
 • Dossier informatiu que es va donar a les families durant la jornada de portes obertes de l'ESO.
 • Cliqueu sobre la imatge per a visualitzar-loREUTILITZACIÓ DE LLIBRES
 
Si esteu interessats a participar en el projecte de reutilització de llibres cliqueu aquí per baixar el formulari que cal completar. 
Moltes gràcies!

 • Guanyadors del concurs del logotip pel projecte Comenius:  1.- Gorka Martínez (4tD) 2.- Elsa Puig (4t C). Moltes gràcies a tots els participants i la més cordial felicitació a l'Elsa i al Gorka.
 • ElsaAl vestíbul del centre estan exposats la resta de logotipsGorka


Proves per a l'obtenció del graduat en ESO per a l'alumnat que no l'hagi obtingut en finalitzar aquesta etapa

 • Jornades de portes obertes per a les famílies:
  • ESO, dijous 16 de febrer a les 18.30 h
  • Batxillerat, dimarts 8 de maig a les 18.30 h

Noticiari de generret


 • Jornades de portes obertes per a escoles adscrites: (Auró, Ferran Sunyer, Els Llorers, Joan Miró i Mallorca)
  • Divendres 27, dilluns 30 i dimarts 31 de gener.

 • El brocat de seda. Gràcies a la vostra col·laboració i a la feina dels nostres alumnes de l'aula d'acollida HEM QUEDAT ENTRE ELS 24 FINALISTES dels contes del món. El premi consisteix en la publicació de tots els contes finalistes en suport paper i en àudio.

 • Dilluns 16 de gener, a la sala d'actes de l'institut, l'alumnat de 3r d'ESO va tenir  una trobada molt interessant amb l'escriptora Lolita Bosch, per tal de completar el treball fet a l'aula sobre el llibre Negra nit.Noticiari de desembre         

 • Fotos de la gran parada musical: xiulets i percussió.
 • parada musical

 • nadalAquest curs l’INS Ernest Lluch s’ha sumat a la proposta de l’Àrea de cultura de l’Ajuntament de Barcelona i tenim un grup de més de 50 alumnes que llegiran la novel·la Wendy Ataca d’Andreu Martín i que participaran en els actes relacionats amb aquesta activitat. (més informació al bloc de la biblioteca)

 • Som un centre COMENIUS.

 • comenius
 • El nostre institut ha estatat seleccionat per participar en un projecte internacional Comenius, que forma part dels Programes Educatius Europeus: Youth of Europe YOUROPIA.
 • El projecte suposa la implicació de més de 80 alumnes de 4t d'ESO i uns  vint participants entre el professorat. (més informació)

 • Gràcies a tothom s'han recollit 260 kg de llenties

 • De l'1 al 22 de desembre recollida de llenties (cap altre aliment)  pel Banc dels aliments de Barcelona.

 • llentiesPer 6è any consecutiu el nostre institut participa en una recollida d'aliments organitzada per la fundació benèfica Banc dels aliments de Barcelona.
 • L'Institut promou una campanya que pretén conscienciar a l'alumnat de la pobresa que hi ha al nostre entorn més proper, a més de conèixer la lluita que realitza el Banc dels aliments contra el malbaratament, tot suscitant l'esperit solidari dels estudiants.

Noticiari de setembre a novembre 2011

 • Des de la pestanya departaments podeu veure les notes de les proves PAU 2011 de l'alumnat del nostre institut.

 • Podeu consultar els/les alumnes delegats/des de curs
 • L'AMPA està interessada a gestionar el projecte de reutilització de llibres de text "Banc del Llibre Solidari" de cara al proper curs.
  Per aquest motiu,  demanen als alumnes  la conveniència de no ratllar ni escriure als llibres de text per facilitar la realització del projecte.

 • Activitats i sortides aprovades pel darrer consell escolar: activitats

 • Entrevistes amb les tutores i tutors de grup, consulteu els horaris de visites des de tutories

 • Podeu consultar els horaris de tots els grups des de tutories

 • El Departament d'Ensenyament ha posat en funcionament una pàgina web amb orientacions per a les famílies: família i escola

 • retretretretretretretret
som escola

 Departament     Consorci d'Educació de Barcelona         xtec  
On som ?

mapa

    C/ Diputació 11 -15, 
    08015 BARCELONA 
    Tel. 934260676  Fax. 934263910

   arrobaa8043462@xtec.cat

Cercadors

  pyright ©  INS Ernest Lluch. Diputació, 11 - 15; 08015 Barcelona eserve

Destaquem

 
AMPA


Estudis a l'institut