Curs 2015 - 2016                  

Podeu consultar la informació referent a l'inici de curs i el calendari previst per al curs 2015-2016:

   

  Curs 2014 - 2015                                                              25 anys! 


Premis en un Projecte Hong Kong – EU
“Green living and sustainability in the community” e-learning and collaborative project
http://euap.hkbu.edu.hk/main/hk-eu-school-e-learning-project/
   
    Els tres grups d’alumnes de 4t d’ESO l’Institut Ernest Lluch que van participar en el projecte han estat premiats!!!  Enhorabona als vuit alumnes que han demostrat que amb ganes i esforç es poden aconseguir grans fites.
Més informació en pdf.


       Llibres de text i de lectura per al curs 2015-2016

Calendari dels exàmens extraordinaris ESO i 1r de batxillerat de setembre
PAU 2015

    Felicitem els nostres alumnes de 2n de Batxillerat pels bons resultats obtinguts a les PAU de juny d’aquest curs. Ha aprovat el 100% dels nostres alumnes i, a més, ho han fet amb una mitjana de 7,74 (1,03 superior a la mitjana dels alumnes de Catalunya).
    Destaquem els brillants resultats dels alumnes Silvia Fruto Hansen, Anna Saperas López i Pau Ximeno Parpal, que han obtingut una nota igual o superior a 9,00 i que rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.

Curs 2015-2016
    Matriculació de l’alumnat de batxillerat.   
De l'1 al 8 de juliol de 9:00 a 13:00 hores segons calendari.  
     Aquí teniu els impresos de matriculació amb tota la informació i documents que cal omplir i portar.
    També podeu recollir aquests impresos a consergeria a partir del 30 de juny.TRIATLÓ 2015
Les nostres alumnes Noa Mestre Ballesteros (11), Helena Fores Baena (14) i Berta Castillo Fernández (18) han quedat entre les 25 primeres de la seva categoria en la Triatló organitzada per l'Ajuntament el passat 12 de juny. Moltes felicitats!Cursos d'estiu per a joves de la Escola Oficial Idiomes de Drassanes.


   
   
Els nostres alumnes de 4t, Pol Valles, Aina Lloret, Guillem Vallhonrat, Julia Sala i Anna Carbonell, Són els guanyadors de l'App Awards 2015.
Aquest concurs premia les millors apps de Catalunya.
Tots ells són alumnes de 4t de la matèria optativa Mobilitzem la informàtica.
Teniu més informació en el bloc d'activitats.

Acte de lliurament de premis de les XX Proves Cangur 2015
 
    El passat 26 de maig va tenir lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona l'acte de lliurament de premis de les Proves Cangur 2015 i altres activitats de la SCM.

    A l’acte, presidit per la Honorable Senyora Irene Rigau, Consellera d’Ensenyament, va rebre premi el nostre alumne Andreu Seara Mora pel seu 5è lloc a la prova Cangur de 3r d’ESO.
    A la mesa de personalitats figurava la professora Maribel Barrionuevo, que assistia convidada per la Comissió Cangur com a representant del professorat.
  Reportatge emès per BTV

 

Curs 2015-2016
    Matriculació de l’alumnat de 1r d’ESO de nova incorporació al centre.
    Del 8 al 12 de juny de 9:00 a 13:00 hores segons calendari.  
     Aquí teniu els impresos de matriculació amb tota la informació i documents que cal omplir i portar.
    També podeu recollir aquests impresos a consergeria a partir del 5 de juny.


         

A la Núria Ferrer, de 4rtESO, li han publicat el relat "Terror alcohólico" a la revista literària digital Blank.
Des d'aquí la  volem felicitar i l'animem que segueixi escrivint

    .           

ESTIU SOLIDARI
    Des de l'Institut col·laborem en la campanya La fam no fa vacances del Banc d'Aliments de Barcelona. Necessitem que porteu: arròs, llegums secs, pasta i oli.
    Trobareu les capses on dipositar els aliments al vestíbul del centre.
                
    FELICITEM  a Marta Boleko Esteves-Garcia de Segon de Batxillerat per la beca que li ha estat concedida pel consolat dels Estats Units a Barcelona per assistir a la Conferència de Lideratge Internacional  Women2Women- America 2015 amb totes les despeses cobertes. Aquesta trobada internacional és un programa de "Empower Peace" amb la col.laboració de Harvard University que tindrà lloc  a Wheelock College, Boston  del 29 de juliol al 8 d'agost 2015.
    De ben segur seà una experiència molt enriquidora per a la Marta.

Calendari final d'ESO, 1r de batxillerat i exàmens finals    FASE FINAL DE CATALUNYA
    L’alumne de 2n d’ESO Hug Camps Regàs ha estat un dels tres guanyadors de la fase final del concurs Fem Matemàtiques 2015, que es va celebrar a Vic el dissabte 9 de maig. Serà un dels tres representants de Catalunya a la XXVI Olimpíada Matemàtica estatal, que es celebrarà a Osca i Saragossa del 24 al 28 de juny.
    És el tercer any consecutiu que un alumne del nostre centre es classifica per l’Olimpíada Matemàtica estatal. Desitgem a l’Hug que en gaudeixi de la seva participació tant com ho van fer els seus predecessors.
     Calendari final de 2n de batxillerat i exàmens finals 
    L’alumnat de 3r d’ESO ha participat, al llarg del curs i dins de la matèria de Geografia i Història, en el concurs Euroescola dedicat a l’Any Europeu del Desenvolupament
.

   L’equip de 3r B, Enough7-B, ha acabat en cinquè lloc a Catalunya. La cerimònia de lliurament de diplomes és prevista pel divendres 12 de juny, a la seu de les Institucions Europees a Barcelona.
   
Moltes felicitats a tot l'equip i a la professora!


Portes Obertes 2015
BATXILLERAT: dijous 7 de maig a les 18:30.
Poden consultar el dossier de portes obertes de batxillerat i
d'ESO (4 de març):
                                

Esports d'Aventura. Sortida del 6 al 8 de maig
L'alumnat que no participa en la sortida assistirà a classe aquests dies en horari normal.
Dilluns 4 de maig, festa de lliure disposició a l'Institut  
    Recordem que l'Ajuntament de Barcelona va canviar una de les festes locals, la del 25 de maig a l'1 de juny. Aquest fet va obligar l’Institut a canviar també la festa de lliure disposició prevista per al tercer trimestre del curs, que va quedar establerta el dilluns 4 de maig, en comptes del 22 de maig.
    Tallers d’oratòria a l’Ernest Lluch i participació de l’Institut en el I Certamen d’oratòria a la UB
       L'Olga Conill i la M. Eugènia Paton de 4 d'ESO van guanyar dos premis d'oratòria en anglès, en un acte que es va celebrar al paraninf de l'UB.

    L'Olga va guanyar el primer premi amb el parlament "Women Today" i la M. Eugènia va guanyar el tercer premi amb "We will change the world". Moltes felicitats a les dues !

        

                    
       A la 2a fase ABEAM del Concurs FEM MATEMÀTIQUES 2015, celebrada el dissabte 25 d’abril a la Fundació Llor, l’equip format pels alumnes de 1r d’ESO Lluís Abril, Èdgard Bondia, Diego Moreno i Joan Pinyol ha guanyat la prova de grups del seu nivell.
    La prova de grups de 2n d’ESO l’ha guanyat l’equip mixt constituït per Hug Camps i Mariona Olivella, del nostre centre, juntament amb Tehreem Azhar, de l’ Institut Pedraforca, i Taro Llorens, de Oak House Shool.
    A la prova individual, els alumnes de 2n d’ESO Hug Camps i Mariona Olivella han quedat 2n i 5ena respectivament i es classifiquen per participar a la fase final de Catalunya, que tindrà lloc el dissabte 9 de maig Vic.

RESULTATS DELS ALUMNES DEL CENTRE A LA XX PROVA CANGUR DE LA SOCIETAT CATALANA DE MATEMÀTIQUES.

    A 3r d’ESO s’han presentat a la prova 36 alumnes del centre, d’un total de 7977 participants. Han obtingut un molt bon resultat:
    L
’Andreu Seara Mora ha quedat 5è i rebrà un premi, atorgat per la SCM, a l’acte de lliurament de premis que es farà al mes de maig.
    H
i ha hagut 9 alumnes més situats dins del 5 % dels participants amb millors puntuacions.
    A 4t d’ESO s’han presentat a la prova 14 alumnes del centre, d’un total de 7507 participants, i han obtingut uns resultats destacables: dos alumnes han quedat dins l’1% dels millors del seu nivell i rebran una menció d’Honor, atorgada per la SCM.i un tercer ha quedat dins 2,5 % dels participants amb millors puntuacions.
    A 2n Batxillerat s’han presentat a la prova 4 alumnes del centre, d’un total de 2973 participants. Un dels alumnes ha quedat dins 3 % dels participants amb millors puntuacions.

    Famílies de 4t de l'ESO
    Els informem que el proper dia 22 d’abril a les 18:00 hores se celebrarà una reunió a la Sala d’actes amb els temes següents:
    ·      Opcions després dels estudis obligatoris d’ESO
    ·      Preinscripció per al curs següent
    La informació que els proporcionarem també haurà arribat a l’alumnat de 4t d’ESO els dies 20 d’abril (4t B i C) i 22 d’abril (4t A i D)

    Poden consultar el dossier amb informació sobre el batxillerat.
COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 4t D’ESO
    Podeu consultar un resum de l’informe d’avaluació de les competències bàsiques a l’Educació Secundària Obligatòria, pel curs 2014-2015, que des del Departament d’Ensenyament s’ha fet arribar al centre.
   
    El passat dijous, divendres i dissabte es va celebrar l'Exporecerca, una fira on es seleccionen els millors treballs de recerca a nivell nacional i internacional. Els nostres alumnes Albert Roca i Paula Santos van estar seleccionats per participar en la categoria de batxillerat a nivell nacional. 
    El Premi Especial INTEL és per Paula Santos amb els seu projecte de disseny i construcció d'una càmera d'acordió funcional.
    Aquest és un dels premis més importants a nivell nacional i té com a premi, participar en l'Intel International Science and Engineering Fair 2015 que es celebrarà del proper 10 al 15 de maig en Pittsburgh (EEUU) amb tot pagat.

 
 
   
   
Les nostres alumnes de 4t d'ESO M. Eugènia Paton i Olga Conill han estat seleccionades entre més de 300 alumnes de tot Barcelona per participar en un Certamen d'oratòria organitzat per l'entitat OraToga i avalat pel Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de Barcelona i l'editorial Grup Promotor Santillana. Per aquest motiu assistiran a uns tallers d'oratòria. Enhorabona!


 
   S’han classificat per a la 2a fase de l’activitat el grup de 1r d’ESO format pels alumnes Lluís Abril, Edgard Bondia, Diego Moreno i Joan Pinyol i el grup de 2n d’ESO format pels alumnes Hug Camps Regàs, Mariona Olivella Tous i Michelle Randaxhe.
    La segona fase del FEM MATEMÂTIQUES 2015 es celebrarà el dissabte 25 d'abril a la Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat


                                     
Ja podeu apuntar-vos per participar al torneig d'escacs del XXV aniversari del nostre centre.
 Inscripcions obertes fins el proper 25 de març!


    PAU 2014
    Felicitem l’Institut i els nostres alumnes pels resultats obtinguts en les PAU 2014. En la llista ordenada per mitjanes, el centre ocupa el lloc 12 entre 704 centres públics, concertats i privats de Catalunya. Més informació a la pestanya avaluacions

Concurs de traducció a la Universitat Pompeu Fabra
Divendres 20 de febrer, alumnes de 4rt d’ESO i 1r de Batxillerat van participar a la prova final del Concurs de Traducció que organitza cada any la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Es van presentar en les categories de francès al català i d’alemany al català. Tot i que no és el primer cop pels alumnes de francès, sí que va ser el primer cop pels alumnes d’alemany. Ara sols toca esperar a finals de març a veure si algun d’ells ha estat un dels millors traductors. Sort a tots!


L'alumne Albert Roca amb el seu treball de recerca "Clap, l’app per passar llista a l’institut" i l'alumna Paula Santos amb els seu treball de recerca "Disseny i construcció d’una càmera d’acordió funcional" han estat seleccionats per a l'exporecerca. http://magmarecerca.org/ Moltes felicitats!
Activitats de resolució de problemes en equip convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques.
    El passat 18 de febrer, un equip d’alumnes de 1r i 2n d’ESO va participar en l’activitat on line Problemes a l'esprint del seu nivell i va resoldre correctament tots els problemes proposats.
    Anteriorment, el 20 de gener, el mateix grup d’alumnes de 2n d’ESO, juntament amb un grup d’alumnes de 3r, van participar a la II Copa Cangur a la seu de la Facultat de Matemàtiques de la UPC.
    Un  equip d’alumnes de 3r i 4t també va participar a l’activitat Problemes a l'esprint del seu nivell convocada el 10 de desembre de 2014.
    Ja podeu consultar el Bloc d'activitats, on de forma periòdica es publicaran les activitats, sortides i viatges portats a terme per alumnes de l'institut.
  També us podeu descarregar l'app ACTIVITATS, una aplicació mòbil d'Android, per a fer el seguiment de totes les activitats programades del nostre institut, dissenyada per la professora de Tecnologia, Ana Albalat.


Dimecres 28 de gener, es farà l'espectacle de "The BIG VAN theory científicos sobre ruedas" a l'Institut,  per a tot l'alumnat de BatxilleratBONES FESTES I ELS MILLORS DESITJOS PER AL 2015
INSTITUT ERNEST LLUCH
Programa STEM (Science, Technology, Engineering & Maths)
    Si t’interessen les ciències, ets de 2n o 3r i vols fer pràctiques de laboratori a l’Institut guiat per doctorands universitaris, pots omplir el document de Nutrició (2n d’ESO) o el de Sostenibilitat (3r d’ESO) i presentar-lo a la professora Carolina Martínez o a Direcció.
PREMIS DEL TALLER DE LECTURA I IL·LUSTRACIÓ 2014-2015
    Com cada any, aquest curs els alumnes de 1r d’ESO també han realitzat el taller de lectura i il·lustració. Aquesta activitat està promoguda per la biblioteca del centre amb la col·laboració dels cinc tutors de 1r.
    D’entre les cobertes presentades, se’n va fer una primera tria i se’n van seleccionar tres de cada classe. D’aquestes, n’han quedat dues de finalistes i una de guanyadora.
    Els premis els repartirà el director de l’institut i l’encarregada de biblioteca el dia 23 de desembre a l’hora d’entrega de notes. També es faran públics a la web del nostre centre. Els treballs guanyadors i els finalistes s’exposaran al tauler de la biblioteca.
    Volem donar les gràcies a totes les persones que hi han col·laborat (tutors i alumnes) perquè l’activitat es pogués portar a terme.


Festes del 2015.
Canvi de dates


    L’Ajuntament de Barcelona ha canviat una de les festes locals, del 25 de maig a l'1 de juny. Aquest fet ha obligat l’Institut a canviar també la festa de lliure disposició prevista per al tercer trimestre del curs, que correspondrà al dilluns 4 de maig, en comptes del 22 de maig.

    En el calendari global de l'Institut Ernest Lluch es poden consultar els canvis, a més d'altres dates d'utilitat per a les famílies.  
    Les alumnes de 2n de batxillerat Marta Boleko, Clàudia Guilarte i Mar Ivars han estat admeses per a participar en les Olimpíades de Biologia de Catalunya 2015.

  
   
    El programa Generació Digital de TV3 ha emès un reportatge sobre mSchools, on hi participen alumnes de 4t i de batxillerat amb la professora Ana Albalat, del departament de Tecnologia
   El podeu veure aquí.
  
    Les alumnes Nícola Barker, Nuria Ferrer i M. Eugènia Patón de 4tA,  amb la professora Marta Larrègola, del Departament
d’anglès, han quedat finalistes en la categoria “Millor Guió” del concurs de "booktrailers" convocats per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.


Aquest és el link al vídeo que han realitzat a partir de la novel·la "The Picture of Dorian Gray" d’Oscar Wilde
Convocatòria d'eleccions al consell escolar
                
 
       
    Els alumnes del nostre institut Marta Àlvarez, Ada Bernaus, Mireia Conesa, Ona Garcia, Víctor Losilla, Giselle Mata, Elisenda Miguel, Dèlia Nacente, Norma Osorio, Núria Prim i Ayman Yousfan, preparats per la professora Cristina Padilla, van superar el curs passat les proves de la primera convocatòria DELF scolaire en el nivell A2, corresponent al Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües. Per aquest motiu, el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona va convidar-los a assistir a l’acte de lliurament dels Diplômes d’Etudes en Langue Française a l’Institut Français de Barcelona, el passat 29 d’octubre. Moltes felicitats a tots ells!

   
Podeu consultar les bases del concurs del logotip pel 25è aniversari  i mes qüestions a:
  De l'11 al 17 d'octubre, és la setmana de la programació a nivell europeu, el nostre centre hi  participa amb l'alumnat de 4t d'informàtica,  ja que aprenen a dissenyar apps. Més informació.

 

Reunions de les famílies amb les tutores i tutors de grup
Dia:                   
Hora:  
Cursos: Programes: Documents informatius per a les famílies
Dimecres 1 d'octubre
18 h    
1r de batxillerat
Rebuda batxillerat
1r i 2n
Batxillerat
Dimecres 1 d'octubre
18.30 h
2n de batxillerat

Batxillerat
Dijous 2 d'octubre 18 h 3r d'ESO Rebuda
3r i 4t d'ESO
ESO
Dijous 2 d'octubre 18.30 h
4t d'ESO

ESO
Dimecres 8 d'octubre
18 h
1r d'ESO
Rebuda
1r i 2n d'ESO
ESO
Dimecres 8 d'octubre
18.30 h
2n d'ESO

ESO
    Els dies indicats, se celebraran les reunions dels grups amb els tutors i tutores respectius, per a transmetre’ls la informació bàsica sobre el seu curs.


        
 
  
Podeu consultar els horaris de classe, de tots els grups, des de tutories


   


 Departament     Consorci d'Educació de Barcelona         xtec